Artister som kommer i 2019
Infor kommer
 
 
Artister som var her 2018
   
 

Bandet Get Rhytm
ble startet opp i 2013, og dundret inn på musikkfestivalene i 2015. Siden har bandet fra Gausdal vært omtalt som en sensasjon. Det var etter at de utmerket seg på Ungdommens Kulturmønstring at folk fikk opp øynene for bandet. Get Rhytm er et ungt band med Johnny Cash-karakter og sound, altså med en fyldig baryton-stemme, og stilen spenner over et vidt spekter med elementer av country, rock and roll, blues og spirituals. Vi gleder oss til å høre det lovende bandet i Skjåk i sommer.

ROTLAUS (Norge)

Her blir det garantert fest og moro! Sunnmørsbandet Rotlaus er ett av landets mest turnerende band i sin sjanger. Festmusikken de spiller er en blanding av folkrock og country. Rotlaus gikk rett inn på VG-lista med debutalbumet sitt i 2016. Det blir høy festfaktor når det populære bandet åpner festivalen fra hovedscenen torsdag kveld med sine hardtslående tekster og allsangvennlige refreng.

JEFF BATES (USA)

Vi er stolte over å ha sikret oss selveste Jeff Bates på årets countryfestival. Den amerikanske countryartisten kom med sitt debutalbum i 2003, og har siden gitt ut en rekke album. Opp gjennom sine over 15 år som artist, har Jeff Bates vært nominert til flere gjeve countrypriser. Vi gleder oss til å se og høre den amerikanske stemmen på Countryfestivalen.

JILL KING (USA)

Allerede da hun var tre år gamme opptrådte sangeren og låtskriveren Jill King i hjembyens kirke, i Alabama. Som tiåring begynte den amerikanske countrystjernen å spille gitar og skrive egne låter. Allerede da var hun i et lokalt platestudio og spilte inn sin første sang. Etter hvert som Jill King ble eldre fikk hun mange faste opptredener rundt omkring, og hun er i dag en svært populær countryartist både i hjemlandet og i verden ellers. Hennes første album kom i 2003, og hun har gitt ut en rekke album og singler etter dette. Jill King gjestet Countryfestivalen i Skjåk i 2012. I sommer får vi igjen oppleve henne på Skjåkøygarden. Vi gleder oss!

HADACOL HOTSHOTS (England)

Hadacol Hotshots er et engelsk band som i autentisk 1940/50-stil fremfører amerikansk swing, hillbilly, rockabilly og honkytonk. Bandet har spilt på ulike festivaler og arrangement i både inn- og utland. Når Hadacol Hotshots entrer scenen på Skjåkøygarden lover vi at du får fart på rockefoten. Her blir det garantert livat!

 

SIE GUBBA (Norge)

Trønderbandet Sie Gubba har gjestet Countryfestivalen i Skjåk flere ganger tidligere, og vi er glade for at de også i år ønsker å spille for gjestene våre. Bandet er svært ettertraktet og reiser rundt i hele landet for å spille, både på festivaler og i andre sammenhenger. Sie Gubba spiller alt fra tung countryrock til rolige ballader. Det blir garantert liv både på scenen og på dansegulvet når disse karene entrer scenen. Sie Gubba avslutter fredagskvelden fra hovedscenen.
 

NASHVILLE (Norge)

Etter en noen år som trio, så NASHVILLE endelig dagens lys i 2006.
Samme år kom debutplaten ”Dance Till Daylight,” og Nashville ble fort et ettertraktet liveband både i inn- og utland. Bandet toppet Norsktoppen i 2006, vært delaktige på flere country-samlecd’er, og deltar med musikk på flere TV-serier i USA. I forbindelse med 10 års jubileet i 2016 gikk de nok en gang i studio, og nå er endelig plate nummer 3, ”SWINGING FROM THE CHANDELIER” ute for salg, streaming og nedlastning. Vell møtt til en forrykende konsert med høy lassoføring, med egne låter, og kjente og kjære countryhits.

 

BIG-B (Norge)

Sørlendingen Big-B er kjent for sterke tekster, formidlet på en måte som til tider får hårene til å reise seg i nakken - selv på en gammel cowboy. Big-B er én av sørlandets beste vokalister innen countrymusikk, og opp gjennom årene har han vært engasjert i flere band. Artisten har en ekte og genuin countrystemme, og det er også én av grunnene til at Big-B ofte blir sammenlignet med noen av de mest anerkjente amerikanske countryartistene.

 

SIVERT BJØRDAL (Norge)

Ingen countryfestival i Skjåk uten Sivert. Sunnmøringen Sivert Bjørdal har blitt et fast innslag på festivalen. Med sin musikalske overbevisning og ekte countrymusikk, har den folkekjære countryartisten gjennom 30 år opparbeidet seg et trofast og dedikert publikum. I årevis har Sivert Bjørdal spilt på festivalarenaer i Norge. I årevis har han også spilt på festivalen i Skjåk, og vi synes det er like stas hvert år.

 

HILLJACKS (Norge)

For tredje år på rad ønsker vi bygdabandet Hilljacks velkommen til Countryfestivalen i Skjåk. Bandet fra Romerike har en forkjærlighet til tradisjonell country og har låter fra alle tiår på repertoaret. Hilljacks startet opp i 2014 og har markert seg i det norske countrymiljøet. I desember 2016 slapp bandet sitt første album. Hilljacks henter mye av inspirasjonen fra artister som Alan Jackson, George Jones og Tanya Tucker.

 

HARALD THUNE (Norge)

Harald Thune besitter en mørk, trollbindende stemme og er kjent som en av våre aller beste countryartister. Thune har imidlertid appell langt utover country publikummets rekker. Gjennom snart 30 år som artist på profesjonelt nivå, etter fire album, et par singler, et samlealbum og over 1400 konserter, har han opparbeidet seg en sikker hånd og god teft i sitt fag som spillende og skrivende artist. Han er kjent for sin lidenskap og spilleglede, sitt drivende gitarspill og sine personlige og velskrevne tekster. Noen kaller musikken hans for country, noen americana, noen cowboy rock og noen viser. Den femte plata ble sluppet 21.august og heter Blå Vinyl. Den inneholder ti nye sanger på norsk. Thunes tidligere albumutgivelser har fått svært gode kritikker og høye terningkast. Han er velkjent for sin scenesjarm og sine svingende konsertopptredener og er blitt en ettertraktet live artist som har opparbeidet seg et trofast publikum.

 

FAT FRED & THE POSSUMHUNTERS (Norge)

Rockabilly, svingende blues og hillbilly. Fat Fred & The Possumhunters er et høyenergisk band med røtter på Romerike, med et rustikk lydbilde. Med smittende spilleglede og musikalsk kjemi, byr bandet på et ellevilt sceneshow du ikke bør gå glipp av.

 

CORNERBOYS (Norge)

En konsert med Cornerboys har alle de kvaliteter som skal til for å sette deg i den rette stemningen. Bandet spiller irsk og skotsk musikk, der låtene bærer et tydelig preg av både spenning og energi. Cornerboys ble startet opp i 2000, og opp gjennom årene har bandet hatt mange spilleoppdrag. Cornerboys har spilt hos oss tidligere, og vi er glade for at de er tilbake.

 

LEIF INGDAHL (Sverige)

Den svenske artisten Leif Ingdahl har spilt med en rekke kjente artister opp gjennom sin karriere som artist. Han har også deltatt i den svenske Melodifestivalen. I 1992 kom han med cden «Kom till mig». Det er ikke bare for musikken Leif Ingdahl er kjent. Han har spilt bandy på elitenivå, og har også vært rallyfører. I sommer får vi oppleve den svenske artisten på Skjåkøygarden
 
 
Artister som var her i 2017
   
Billy Yates (USA) http://billyyates.com/
Vi er glade for å nok en gang kunne ønske den amerikanske countrystjernen Billy Yates velkommen til Skjåk. Yates gjestet Countryfestivalen i Skjåk i 2014, og vi regner med at det blir minst like god stemning på festivalarenaen denne gangen. Billy Yates, som er født i 1963, har bygget seg opp en stor og lojal tilhengerskare i Europa, med utsolgte konserter og populære låter. Mange kjente artister har tolket Yates sine mange låter opp gjennom årene. Den amerikanske countryartisten kommer fra en musikalsk familie, og har gitt ut mange studioalbum.
Vi gleder oss til å se og høre Billy Yates på Skjåkøygarden igjen!
Byting (N) https://www.byting.no/
Byting kom sin første plate i 2014, og har hatt mange spillejobber på både festivaler og andre arrangement over hele Sør-Norge. Bandet kommer fra Bø i Telemark, og har beina godt plantet innenfor country, rock ’n roll og norsk folkemusikk. Repertoaret til Byting er allsidig og variert, og tekstene handler om realiteter, selvopplevd eller gjenfortalt, på godt og vondt. Byting spilte på Countryfestivalen i Skjåk i 2015, og vi er glade for å ha de på artistlisten vår også i år!
Ken Mellons (USA) https://kenmellons.net/
Kenneth Edward «Ken» Mellons fra USA ble født i 1965 i Tennessee. Amerikaneren deltok i mange talentkonkurranser i sine ungdomsår. I 1994 kom han med sitt selvtitulerte debutalbum «Ken Mellons». Artisten fulgte opp sitt debutalbum med flere nye album på 1990- og 2000-tallet.
I sommer kommer endelig countryartisten til Skjåkøygarden, og det er bare å glede seg!
Teea Goans (USA) https://www.teeagoans.com/
Teea Goans er en amerikansk countryartist som spilte inn sitt første album i 2010. Hun fattet tidlig interesse for musikk. I en alder av bare tre år opptredde hun i kirken, og som åtteåring ble hun lagt merke til under en talentkonkurranse. Teea Goans synger tradisjonell countrymusikk, og byr på velutviklet musikalsk identitet. Vi velger å tro at den amerikanske jenta blir godt mottatt i de musikalske ørene til festivalgjestene i sommer!
Rotlaus (N ) https://www.rotlaus.no/
«Går du på en konsert med sunnmørsbandet Rotlaus kan du forvente både fest og moro. Dette bandet er kjent for å gi alt på scenen. Rotlaus er i dag ett av de mest omreisende bandene i sin sjanger. Den sunnmørske festmusikken de spiller, som er en blanding av folkrock og country, er svært ettertraktet, og Rotlaus har nå spillejobber over hele landet. Med debutalbumet sitt gikk bandet rett inn på VG-lista. Med både hardtslående tekster og allsangvennlige refreng blir det i år som i fjor svært høy festfaktor på Skjåkøygarden!
Bo Outlaw & Twang Depot (N) https://www.bo-outlaw.com/
Med selvtilliten som har oppstått etter masse gode kritikker, både fra presse og publikum, er guttene i Bo Outlaw & The Twang Depot sikre på hvor de vil og hvordan de skal låte. Og låter gjør det. Med en autentisk tilnærming til musikken, med hjertet på rett sted, og med selvtillit nok til å trå i sporene etter Willie og Waylon, passer cowboyhatten og bootsa bedre og bedre. Bandet har ikke holdt på mer enn et par års tid, men har allerede nå steget inn i turnéverdenen i USA. Bandet har ikke mindre enn to turneer i utvalgte stater «over there». Og i sommer får vi oppleve de i Skjåk!
Sivert Bjørdal (N) http://sivertbjordal.com/
Sivert Bjørdal fra Ørsta på Sunnmøre blir regnet som en av de fremste representantene for den originale countrymusikken. Stemmen hans er nært beslektet med Hank Williams, og store deler av Bjørdal sitt repertoar er hentet nettopp fra han. Sivert Bjørdal har lang 30 års fartstid som countrysanger, og har vært innom en rekke festivaler opp gjennom årene. Han har tidligere mottatt Countryfestivalen i Skjåk sin ærespris, og Sivert Bjørdal er et fast innslag på festivalen i Skjåk. Her blir det nok en gang musikalsk overbevisning og ekte countrymusikk!
G.Thomas (N) https://www.gthomas.no/
I år feirer G. Thomas sitt 35-årsjubileum som profesjonell «live» artist, i 2014 30 år som plateartist, og ga ut sitt soloalbum nummer elleve. Artisten er født og oppvokst i Bodø og betegnes som en meget trofast «outlaw» countryartist med røtter i tradisjonell country. Han er også en aktiv live-artist som gjør opptredener på puber, events, festivaler og messer. G. Thomas har også opptrådd på flere både norske og utenlandske tv-kanaler opp gjennom årene. Den norske artisten turnerer store deler av Europa, og har vært supportartist for blant andre Willie Nelson, Tanya Tucker og Johnny Cash. I sommer får festivalgjestene på Skjåkøygarden oppleve den erfarne musikeren!
Terje Iversen (N) http://www.terjeiversen.no/
Terje Iversen er en kjent artist som har vokst opp med god, tradisjonell countrymusikk. Han fikk sin første gitar allerede i niårsalderen. Terje Iversen spiller coverlåter fra kjente og kjære countryartister som Alan Jackson, Buck Owens, johnny Cash og Marty Stewart. Vi er stolte over at vi nok en gang skal få høre Terje Iversen på festivalen. Som vanlig vil denne countryartisten sørge for god stemning!
Barnstompers (NL) http://barnstompers.com/
Det nederlandske bandet The Barnstompers ble dannet i 1991, og har utallige opptredener på de nederlandske rockabilly-scener bak seg. Tadisjonell amerikansk country-boogie, western-swing og rockabilly er sjangerene som kjennetegner dette bandet. En utmerket kombinasjon av musikalitet og vokal gjør The Barnstompers til et svært spennende band. Bandet har mottatt flere priser, har gitt ut flere album, og har spilt på scener i land som Tyskland, England, Italia, Frankrike og Norge. I sommer spiller The Barnstompers i Skjåk!
Hilljacks (N) http://www.hilljacks.net/
Hilljacks er et bygdeband fra Øvre Romerike, og allerede i løpet av sine to og et halvt år, har bandet markert seg godt i det norske countrymiljøet. Bandet har hatt utallige jobber rundt omkring i landet, på både små og store scener, der de har høstet gode kritikker. Hilljacks har en forkjærlighet for tradisjonell country, og skriver også selv låter. Bandet slapp sitt første album i desember 2016. Hilljacks gjestet festivalen i Skjåk i fjor, og i sommer kommer bandet tilbake for å gjenta suksessen!
Cindy Kvinlaug (N) https://www.facebook.com/cindy.kvinlaug
Cindy Kvinlaug fra Kvinesdal i Vest-Agder har holdt på med musikk siden hun var ni år gammel, både alene og sammen med sin far Steven Kvinlaug. Countryartisten ble for alvor kjent da hun deltok i talentkonkurransen «Idol» på TV2, og under «The Voice» på samme tv-kanal i 2012. I 2010 ga Cindy Kvinlaug ut albumet «The best part of me», som ble innspilt i Nashville. Den kvinnelige artisten som er kjent for sin kraftfulle stemmeprakt, fremfører både egenprodusert musikk, og musikk som er skrevet av andre artister. Gled deg til å høre denne jenta på årets festival!
Arly Karlsen & Sons (N) http://www.arlykarlsen.net/
Arly Karlsen er en legende innenfor countrymusikk. Han har sunget sammen med artister som Bobby Bare, Gene Watson, Bellamy Brothers og Joanne Cash. Arly Karlsens karriere og stemme taler for seg. Eplet faller som kjent ikke langt fra stammen; Arly Karlsen sine to sønner, Kim-Arly Karlsen og Martin Karlsen, opptrer sammen med deres far i Arly Karlsen & Sons, og det blir garantert god stemning når de gjester Countryfestivalen i Skjåk.
The Original Five (S) http://theoriginalfive.se/
The Original Five er et bluegrassband fra Malmö i Sverige, som ble stiftet i 2010. I to år hadde bandet en populær ukentlig spillejobb på en restaurant i Malmö. Siden har de fire guttene i bluegrassbandet spilt over 250 konserter på klubber, i bryllup, på fester og festivaler i hjemlandet, Europa og USA. The Original Five spiller klassisk bluegrass fra 40- og 50-tallet, men også mer moderne fra nyere tid. Under opptredenen på Countryfestivalen i Skjåk kan du forvente en sunn dose av det beste bandet har å by på av både eget og andre kjente artister sitt repertoar!
Fat Fred & The Possumhunters (N) http://www.possum.no/
Fat Fred & The Possumhunters er et høyenergisk, svingende band som serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk i tråd med røttene. Vokal, kontrabass, piano, gitar og trommer sørger for et rustikk lydbilde. Til tross for bred musikalsk erfaring, er det ingen tro på at moderne digitalt utstyr skal gjøre musikken noe bedre i denne gjengen. Bandet har røtter på Romerike, og med smittende spilleglede og musikalsk kjemi, kommer de garantert til å rocke festivalarenaen på Skjåkøygarden på festivalen i sommer!
   
Artister som var her i 2016
   
Vassendgutane (N)  
«Silikon i tatti», «MILF og pils» og «Granada». Festcountrybandet Vassendgutane er kjent for sine folkelige sangtekster, og det blir garantert liv foran scenen fra første tone. Det populære bandet fra Ørsta åpner årets Countryfestival fra hovedscenen torsdag kveld. Ekstra stas er det at Vassendgutane har 20-årsjubileum i år. Bandet er ett av landets mest turnerende band for tiden, og når disse gutta inntar scenen med sin uhøytidelige og humoristiske vri på countrymusikken, blir det garantert god stemning.
ROTLAUS Spiller torsdag klokka 21:00

Vi har den glede av å kunne presentere nok et band som har valgt å ta turen til skjåkøygarden på countryfestival i år.

Bandet Rotlaus er et nytt og oppadgående band fra Sunnmøre, som har startet på sin aller første turne. Rotlaus er bandet som skal stå på hovedscenen og «piske opp» stemningen, før 20- års jubilantene Vassendgutane entrer scenen. Dette blir en kanonstart på årets festival. Vi ønsker ROTLAUS velkommen til Skjåkøygarden

Med trekkspill, fele, gitarer og rytmer greier Rotlaus å kombinere det moderne med det tradisjonelle. Dyktige musikere og en tekstforfatter med mye på hjertet er definitivt ikke en dum kombinasjon når det gjelder å treffe folk med musikken.

Buddy Jewell (USA)  
Vi er glade for å ha den anerkjente og populære countrysangeren Buddy Jewell på årets artistliste. Amerikaneren ble kåret til den aller første vinneren av USA Network sin populære talentkonkurranse «Nashville Star» i 2003. Dette ble også hans gjennombrudd da han fikk platekontrakt med Columbia. Buddy har blitt anerkjent med flere nominasjoner av Grammy, ACM, CMA og CMT. I 2011 vant han International Country Gospel Music Association’s «Entertainer of the year» og «Crossover Artist of the year»-priser. I 2015 ble Jewell innlemmet i Arkansas Entertainers «Hall of Fame». Vi gleder oss til å høre den amerikanske countrysangeren på Skjåkøygarden.
Sarah Gayle Meech (USA)  
Låtene til Sarah Gayle Meech fra USA blir hyppig spilt på utenlandske radiostasjoner, og både populariteten og prestasjonene hennes stiger. Hennes første album, «One Good Thing», ble utgitt i 2012, og ble godt mottatt av både fans og kritikere. I sine flotte låter utforsker Sarah Gayle tema som kjærlighet, hjertesorg, tap og ensomhet. Inspirasjonen til tekstene har hun blant annet hentet fra personlige opplevelser. Blant inspiratorene til den amerikanske countryartisten opp gjennom årene er blant andre artistene Johnny Lee, Dwight Yoakam og Dawes.
Ni Liv (N)  
Countryrock-bandet «Ni Liv» fra Bø og Midt-Telemark, spiller originale låter i og rundt sjangrene amerikana, countryrock og folkrock, og fremfører tekstene på dialekt. Bandet har siden starten i 2003 spilt over 350 konserter rundt omkring i landet, og gitt ut syv album. «Ni Liv» har vært listet på P1’s spillelister mange ganger, og bandet er stadig å høre på norske radiokanaler. I 2013 feiret countryrock-bandet 10-årsjubileum.
Steff Nevers (N)  
Han har gjestet Skjåkøygarden tidligere. I sommer kommer Drammens store countrystjerne tilbake til Skjåk. Steff Nevers har fans over hele Europa, er tidligere nominert til to Spellemannpriser, og den gjeve prisen «European Artist of the Year» av British Country Music Awards. Steff Nevers har i årevis opptredd på en rekke festivaler rundt om i landet, og vi er glade for at han takket ja til å komme til Skjåk under årets countryfestival.
Don Redmon (S)  
Countryartisten Don Redmon, eller Andreas Johansson som er hans egentlige navn, har blitt et kjent navn i svensk countrymusikk de siste årene. Han har vunnet flere priser, og gitt ut 1 cd med bandet «Don Redmon Band» som han startet sammen med sin far i 2001. For noen år siden valgte Andreas Johansson å satse videre på en solokarriere, og fant det naturlig å bruke artistnavnet Don Redmon. Den svenske artisten har en fortrolighet og lekenhet i sin formidling av countrymusikk, og vi ser frem til å høre han på Countryfestivalen i Skjåk.

Gunslingers (N)
Festcountry-bandet «Gunslingers» startet sin karriere i 2008, og i løpet av et par år ble de ett av de mest ettertraktede bandene i landet. Bandet har gitt ut flere album, og er kjent for stor allsangfaktor, gode sceneshow og store mengder humor. «Gunslingers» har rot i bygda Nordheimsund i Hardanger, og de fleste tekstene til bandet er på Hardanger-dialekt. Vi ønsker det populære bandet velkommen tilbake til Skjåk.
Sivert Bjørdal (N)
Det er viktig med tradisjoner, og tradisjonen tro gjester Sivert Bjørdal Skjåkøygarden også i år. Med over 20 år bak seg som countryartist, er Bjørdal tro mot sin musikalske overbevisning, og har et trofast og dedikert publikum. Sivert Bjørdal har i årevis spilt på festivalarenaer i Norge, og er også kjent utover landegrensene.
Hilljacks (N)
«Hilljacks» er slenguttrykk for Hillbilly (fjellbønder) i USA, og siden alle i bandet bor på bygda, og på ett eller annet tidspunkt har kjørt traktor, ble navnet «Hilljacks» valgt. «Hilljacks» gjorde entre på det norske countrymarkedet i starten av 2014. Interessen for bandet har vært over all forventning, og allerede sesongen 2015 ble det mange opptredener på ulike festivaler rundt om i landet. «Hilljacks» har en forkjærlighet for tradisjonell country, og har valgt å sette låter fra alle tiår på repertoaret. Mye av inspirasjonen henter bandet fra artister som Alan Jackson, George Jones og Tanya Tucker.
Jon Kolden (N)
Etter en lang pause fra både låtskriving og konserter gjorde Jon Kolden comeback i fjor høst. På 90- og begynnelsen av 2000-tallet reiste countryartisten fra Lom rundt omkring i landet på festivaler og scener. Jon Kolden er et velklingende navn for mange countryentusiaster. I 1994 deltok Jon Kolden i «Country Music Grand Prix» der han endte på en solid andreplass. Kolden skriver fortsatt egne låter og har i dag et repertoar på hele 70 låter. Artisten er sterkt påvirket av artister som Johnny Cash, Vern Gosdin og Georg Jones, så det er rotekte country som ligger lomværen nærmest. Jon Kolden har nå fått med seg et knippe rutinerte musikere. Sammen utgjør de Jon Kolden Band.
Bjørn Wikøren (N)
I 1997 ble Bjørn Wikøren med i bandet «Route 42», hvor han sang og spilte i tre år. Etter at han flyttet til Sandnes, fortsatte han å turnere, delvis alene på trubadur- og pubscener, og delvis med eget band. I 2010 kom Wikøren med sitt debutalbum, «Almost Like Being There», innspilt i Nashville med anerkjente musikere fra nettopp countrymusikkens mekka, Nashville. I 2014 kom oppfølgeralbumet «Your one and only». I tillegg til å turnere i Norge, har Bjørn Wikøren hatt spilleoppdrag i Danmark, USA og England.

Cornerboys (N)  
Bandet «Corner Boys» spiller irsk og skotsk musikk der låtene bærer preg av både spenning og energi. Bandet startet opp i 2000, og har med årene hatt mange spilleoppdrag rundt omkring i landet. En konsert med «Corner Boys» kan kanskje best sammenlignes med en «sjælda god maltwhisky»; den har alle kvaliteter som skal til for å sette deg i den rette stemningen.
Etter stort ønske fra vårt publikum om Irsk innslag, vil «Corner Boys» ikke skuffe.
Root’n Toot’n (GB)  
Bandet «Root’n Toot’n» består av en livlig trio fra England. Bandet har i tillegg til Countryfestivalen Skjåk,spilt på en rekke festivaler i både inn- og utland de siste årene, og er kjente for å få frem dansefoten hos publikummerne. «Root’n Toot’n» byr på en livlig miks av tradisjonell country- og hillbillymusikk.
The Doggone Honkabillies (GB )  
Da var de endelig tilbake. Bandet som har vært mest etterspurt hos oss. Femtitallstil, honkytonk og rockabilly. «Doggone Honkabillies» vil garantert lokke frem både smilet og dansefoten. Bandet har spilt på en rekke festivaler og arenaer over hele Storbritannia og Europa. Stjerner som Elvis, Johnny Cash og Hank Williams har dannet grunnlaget for både lyd og karakter hos guttene i «The Doggone Honkabillies».
   
Artister som var her i 2015
SIE GUBBA (NO)  
Trønderbandet Sie Gubba feirer i år 20 år som artister med utgivelse av live-CD og DVD, samt en jubileumsturné over hele landet. Ett av stoppestedene til countryrockbandet blir i Skjåk og Countryfestivalen. Bandet gjestet festivalen også i fjor, til stor jubel blant de besøkende. Sie Gubba spiller alt fra tung countryrock til rolige ballader, og i år som i fjor blir det garantert liv på festivalarenaen når disse karene entrer scenen. Vi gleder oss til å ta del i Sie Gubba sitt 20-årsjubileum.
GEORGETTE JONES (USA)  
Georgette Jones er datter av to verdenskjente countryartister, nemlig George Jones og Tammy Wynette. I 2015 skal Georgette Jones og Brian Mallery, som også er blant årets artister på Countryfestivalen i Skjåk, turnere Canada for å hedre nettopp disse to artistene. Vi føler oss priviligerte over at Georgette Jones har takket ja til å komme til Skjåk. Georgette Jones spilte inn sin første singel sammen med sin far i en alder av ti år. Hun har også jobbet som korist for sin mor. Artisten har turnert Irland, Europa, Asia og Canada, og jobber stadig med ny musikk og har flere spennende prosjekter hun jobber med.
TOO FAR GONE (N)  
Too Far Gone ble etablert i 1993. Bandet er flere ganger omtalt som landets beste countryrockband, og slo for alvor igjennom i 1998 med hiten «Zetor'n». Etter det har det gått slag i slag med høye listeplasseringer, radiolisting, tv-opptredener og omfattende turnering for bandet som har sitt utspring i Flå i Sør-Trøndelag. Too Far Gone består av fem dyktige musikere, og det populære countryrockbandet vil garantert sørge for feststemning på festivalarenaen i Skjåk.

BRIAN MALLERY  
Vi er stolte over å ha fått navnet Brian Mallery på listen over artister på årets festival. Canadieren begynte å skrive låter allerede i en alder av 13 år, og på 1990-tallet bestemte han seg for å reise til Nashville for å spille inn sitt første album. Hans første CD ble innspilt i 1997. Da startet han også å opptre som artist «på ordentlig». Med sin egen unike blanding av tradisjonell og rockabilly musikk, har Mallery fått gode anmeldelser og et dedikert publikum opp gjennom årene. Brian Mallery har delt scene med blant andre Dallas Harms, Julian Austin og Chris Cummings. Vi ser frem til å kunne oppleve den canadiske artisten på Skjåkøygarden i juni.
BIG-B & THE WRANGLERS  
Countryartisten Big-B har nå fått seg fast band, nemlig The Wranglers. Bandet består av et knippe dyktige musikere med lang fartstid innen sjangeren. I slutten av januar i år ble premierekonserten til Big-B & The Wranglers gjennomført, og i sommer har artisten med seg sitt faste band når han kommer til Skjåk. Big-B er én av sørlandets beste vokalister innen countrymusikk. Han har vært engasjert i flere lokale countryband opp gjennom årene. Artisten har en ekte og genuin countrystemme, og det er også grunnen til at han ofte blir sammenlignet med noen av de mest anerkjente amerikanske artistene. Sørlendingen er kjent for sterke tekster. Vi gleder oss til å høre Big-B & The Wranglers.
SIVERT BJØRDAL (N)  
Det har blitt en tradisjon å ha Sivert Bjørdal på artistlisten til Countryfestivalen i Skjåk. Artisten som har over 20 år bak seg som countryartist er tro mot sin musikalske overbevisning, og har et trofast og dedikert publikum. Sivert har i årevis gjestet en rekke festivaler i Norge, og er også godt kjent utover landegrensene. Det er alltid stinn brakke når Sivert Bjørdal entrer scenen, og vi er sikre på at det blir fullt foran scenen også på Skjåkøygarden. Her blir det garantert god musikk og god stemning.
FREE BEER (N)  
Free Beer spiller musikk som ligger nært deres egne røtter, nemlig irsk og folkerock. Bandet kommer fra Gudbrandsdalen. Besetningen består av vokalist Brendan McKeever fra Irland, som også spiller akustisk gitar og mandolin, Anne Ragnhild Leren fra Dovre, Ole Christian Ulen fra Otta, Anders Belle-Thysell fra Lesja og Runar Tullut fra Otta. Free Beer er kjent for å gi alt på scenen, og det blir garantert fest og moro når det lokale bandet setter stemningen allerede fra første tone!
HARLEKIN (N)  
Harlekin er et countryband som bør høres og oppleves. Bandet ble etablert for syv år siden, og har turnert rundt omkring i Midt-Norge. For tre år siden ble deler av besetningen i Harlekin byttet ut, og bandet fikk med seg Grete Bogen som vokalist. Medlemmene i Harlekin har lang fartstid som musikere, og de legger stor vekt på å ha et allsidig countryrepertoar som det svinger av, noe vi også kommer til å få oppleve på Skjåkøygarden.
ÅSMUND ÅMLI BAND (N)  
I over 15 år har Åsmund Åmli Band fartet rundt på de fleste scener som finnes i Sør-Norge, samt deler av Nord-Norge, med sine sprelske live-show. Bandet fra Setesdal i Aust-Agder kaller seg selv for et countryrocka showband, og deres varemerke er bruken av det friske Vallemålet som frontfigur Åsmund Åmli har tatt med seg fra hjembygda si i Setesdal. Det blir garantert god stemning når Åsmund Åmli og hans band entrer scenen i Skjåk i sommer.

 

 

BYTING (N)  
Med beina plantet innenfor country, rock 'n roll og norsk folkemusikk, er bandet Byting et nytt og spennende band fra Bø i Telemark. Byting kom i 2014 med sin første plate, og har hatt mange spillejobber over hele Sør-Norge. Bandets låtskriver og vokalist Thomas Hellekås skriver om livets realiteter, selvopplevd eller gjenfortalt, på godt og vondt, og Byting har et allsidig og variert repertoar.

 

 

NASHVILLE (N)  
Det norske countrybandet Nashville ble startet opp i 2005 av Frank Kåre Vangen. Medlemmene i bandet kommer fra Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal. Nashville har gitt ut flere plater og er ett av Midt-Norges beste og mest populære countryband. Bandet har turnert både i inn- og utland, og har spilt rotekte countrymusikk på de fleste større countryfestivaler i Norge og Sverige.

GRASSRIDE (S)  

Grassride er et svensk bluegrassband som ble etablert i 2007. Bandet har spilt på ulike festivaler og andre offentlige arrangementer. De har også gjestet Holland, Finland og Danmark. I sommer kommer de til Countryfestivalen i Skjåk, og med seg har Grassride et svært variert repertoar, tilpasset feststemte festivaldeltakere. Grassride henter inspirasjonen sin fra Bill Monroe, Flatt&Scruggs, Jimmy Martin, Doyle Lawson og mange flere. Repertoaret består også av egne låter.
BLUE GRASS BOOGIEMEN  

Det nederlandske bandet Blue Grass Boogimen har spilt tradisjonell bluegrass profesjonelt siden 1990. Bandet turnerer gjennom hele Europa, fra Litauen til Irland, fra Norge til Spania, og har ca. 250 spillejobber i året. Blue Grass Boogiemen sin musikk stammer fra Kentucky og ble utviklet av Bill Monroe som er bandet sitt største forbilde. Men også Johnny Cash, Hank Williams og Jimmy Martin er blant bandets idol. Overalt hvor de spiller, fenger Blue Grass Boogiemen publikum med deres intense, profesjonelle og musikalske virtuositet og smittende entusiasme.

SHORTY TOM & THE LONGSHOTS  

Denne rackabilly-trioen fra Frankrike ble dannet ved utgangen av 2012. Musikken til Shorty Tom & The Longshots er inspirert av blant andre Al Ferrier og Hank Williams. 2013 brukte trioen på turnévirksomhet i hjemlandet, mens de nå i 2014 også har spillejobber i andre land som Tyskland, Spania og Sverige. Vi gleder oss til å få besøk av Shorty Tom & The Longshorts på Skjåkøygarden i sommer, og til å få oppleve deres rockabilly- og hillbillymusikk som vi tror vil falle i smak hos de aller fleste.

   
Artister som var her i 2014
Billy Yates (USA)  
Vi er svært stolte over å ha Billy Yates på artistlisten under årets festival. Den amerikanske countrystjernen er født i 1963 og har gitt ut i alt åtte studioalbum. Billy Yates driver sitt eget plateselskap, og kommer fra en musikalsk familie. Yates har bygget seg opp en stor og lojal tilhengerskare i Europa, med utsolgte konserter og populære låter. Gary Allan, Tracy Lawrence, George Strait og Sara Evans er blant de mange artistene som har brukt Billy Yates sine låter. Få med deg denne dyktige countryartisten når han gjester Skjåk under årets festival.
Amber Digby(USA)  
Det sies at når Amber Digby synger, lytter folk. Den amerikanske countrystjernen spilte inn sitt første album i 2002. Albumet fikk mye oppmerksomhet fra hele verden, og skapte mange overveldende fans. Selv om Amber sin suksess synes å ha kommet over natten, er det ikke slik. Amber Digby kommer fra en musikalsk familie, der begge foreldrene hennes gjennom flere tiår har vært en stor del av countrymiljøet. Amber Digby har gjestet mange store countryfestivaler rundt omkring i verden. Sangene til denne stjernen omhandler stort sett hjertesorg, elendighet, anger og resignasjon. Amber Digby har en fantastisk stemme som sies å være påfallende lik en ung Lorrie Morgan. Denne countryartisten må oppleves.
Vassendgutane (N)  
Festcountrybandet
Vassendgutane fra Ørsta fikk æren av å åpne fjorårets festival fra hovedscenen. Dette ble så vellykket at vi har valgt å gjenta suksessen. Vassendgutane er ett av landets mest turnerende band og er kjent for sin uhøytidelige og humoristiske vri på countrymusikken, med slagere som «Granada», «Hjortejakt» og «Silikon i tatti». Vassendgutane ga ut nytt album i fjor, og når de gjester Skjåkøygarden blir det garantert liv og god stemning!
Charlie Rackstead  
Charlie Rackstead alias Rune Nilson fra radioprogrammet «Lønsj» på NRK P1, komm...er til Skjåkøygard for å spille lørdag ettermiddag. Charlie spiller på Green Hills etter kirkekonserten.
Charlie Rackstead er han norsk-amerikaneren du sikkert har hørt på radioen. Hans store prosjekt er å bringe norsk pop og rock ut til et amerikansk publikum ved å skrive dem om til engelsk, og spille dem i en slags country/ bluegrass-stil.
Etter at Charlie ble kjent gjennom radioprogrammet «Lønsj» i NRK P1, har han blitt etterspurt over hele landet. Her blir det humor og liv....iiiihhhhaaaaa
Steffen Jakobsen(N)  
Steffen Jakobsen gjestet Countryfestivalen i Sjåk i fjor, og vi er stolte over å igjen kunne ønske velkommen til sørlendingen som for alvor ble kjent da han kom på 3. plass i Idol 2013, og som ble kåret til årets beste Idol-øyeblikk med sangen «Your Man». Steffen Jakobsen er kjent for sin dype countrystemme og musikken hans er inspirert av blant andre Josh Turner, Randy Travis og Don Williams. Steffen synger tradisjonell country. I februar i år kom Steffen Jakobsen med sitt første soloalbum etter Idol-suksessen. Vi gleder oss til å høre Steffen igjen på Countryfestivalen, og håper på minst like bra liv som i fjor.
SIE GUBBA (N)  
Countryrockbandet SIE GUBBA ble startet opp av en kompisgjeng i 1995. Tre år senere platedebuterte trønderbandet, og i 2001 ble de nominert til Spellemannprisen med sangen «Lynx’n». I 2006 kom albumet «Sie Gubba» som ble bandets store gjennombrudd, mye takket være låta «Sånn e livet», som var på Norsktoppen i 20 uker. I 2011 deltok Sie Gubba under Melodi Grand Prix hvor de endte på fjerdeplass. I mars i år kom Sie Gubba med sitt niende album. Bandet spiller alt fra tung countryrock til rolige ballader, og vi garanterer at det blir liv på Skjåkøygard når trønderne entrer scenen.
Ottar Bighand Johansen med Tore Andersen (N)  
Etter suksessen med cd-ene «30 years on the Road» og «Passion & Trust», er Ottar Big Hand Johansen på turné igjen. Denne gang sammen med gitarist og bassist Tore Andersen for å kunne møte publikum på grasrota. Repertoaret består av låter fra Ottars mange plater, samt helt nyskrevne låter. Siden Big Hands første opptreden i 1989, har han hatt stor suksess. Ottar forlot Bodø som 19-åring for å dra ut i verden for å bli stjerne. Han gjorde stor suksess med Country Snakes og TV-serien Landhandelen. Han har blant annet solgt over en halv million plater og kassetter, og har vært programleder på NRK. I 1995 feiret Ottar Big Hand Johansen sitt 30-årsjubileum som artist, og han kan se tilbake på en eventyrlig suksess. Han har opptrådt på en rekke festivaler, puber og samfunnshus, og i sommer kan festivaldeltakerne oppleve han i Skjåk. Her blir det countrymelankoli!
Sivert Bjørdal (N)  
Sivert Bjørdal har spilt på Skjåkøygard en rekke ganger og er like populær hver gang. Artisten har over 20 år bak seg som countryartist, og har gjennom årene gjestet en rekke festivaler i Norge. Sivert er tro mot sin musikalske overbevisning, og har et trofast og dedikert publikum som vet å sette pris på en flott sanger og artist. Han er også kjent utover landegrensene. Sivert er en garanti for den gode musikken og den gode stemningen , og det er alltid stinn brakke når han entrer scenen på Countryfestivalen i Skjåk. Vi gleder oss!
big-B (N)  
Big-b er én av sørlandets beste vokalister innen countrymusikk, og har vært aktiv siden han var 18 år. Big-b som kommer fra Lillesand har vært engasjert i flere lokale countryband opp gjennom årene. Han ga ut sitt debutalbum, «Best Mistake», i 2008. I 2010 fikk Big-b muligheten til å treffe Toby Keith som lenge har vært hans idol. Etter dette møtet bestemte Big-b seg for å lage et album til ære for Keith. I 2011 kom albumet «All fired up». Big-b har en ekte og genuin countrystemme, og det er en grunn til at han ofte blir sammenlignet med noen av de mest anerkjente amerikanske countrystjernene. Sørlendingen Big-b er kjent for sterke tekster som blir formidlet på en måte som til tider får hårene til å reise seg i nakken, selv på en gammel cowboy. Det er med glede at vi kan ønske mannen med det gode humøret velkommen til Countryfestivalen.
Bullseye Band (N)  
Bullseye Band har gjestet Countryfestivalen i Skjåk tidligere. Bandet ble startet opp i 1998 av fem erfarne musikere med stort hjerte for countrylivet. I dag består Bullseye Band av åtte medlemmer. Vokalisten i bandet er Wenche Lundemo fra Skjåk. Debutalbumet til Bullseye Band, «The Higway» ble spilt inn i Rainbow Studio i Oslo, og fikk god omtale internasjonalt. Flere av låtene markerte seg på amerikanske radiostasjoner. Det er mange år siden Bullseye Band gjestet festivalen i Skjåk, og det er derfor hyggelig å ønske bandet velkommen tilbake.
Blue Valley Boys(S)  
Trioen Blue Valley Boys kommer fra Sverige og startet så smått i 2003. Året etter bestemte medlemmene seg for å begynne på ordentlig, og de gjennomførte sin aller første konsert. Siden den gang har det blitt mange konserter rundt omkring. Blue Valley Boys har gitt ut flere plater. Trioen spiller en blanding av Rock’n Roll og country, og bandet er sterkt inspirert av artister som Johnny Cash, Hank Williams og Johnny Carroll.
Savannah (NL)  
Savannah er en entusiastisk gruppe musikere fra Nederland som startet opp i 1986. Savannah er et allsidig og stemningsfullt cuntryband som er svært populære både i hjemlandet og utenlands. Bandet har opptrådt på en rekke små og store festivaler, i dansesaler, og på underholdningsscener. Savannah er også svært populære blant produsenter av radio- og fjernsynsprogrammer, og har hatt en rekke opptredener på både radio og tv opp gjennom årene. Det nederlandske bandet har gitt ut flere cd-er og dvd-er, og har mottatt flere gjeve musikkpriser opp gjennom årene. Savannah jobber med store navn som Johnny Cash, Bobby Bare, Buck Owens og Bellamy Brothers. De har en enorm hærskare av tilhengere, og vi garanterer førsteklasses opptreden når Savannah kommer til Countryfestivalen i Skjåk
Merrytwang (S)  
Det svenske bandet Merrytwang består av fem unge musikere, og spiller en kombinasjon av bluegrass, swing, blues og soul. Merrytwang ga ut sitt debutalbum i år, og er et etterspurt band. Som bandet selv sier det; «vi har én oppgave, og det er å samle all twang og legge den i musikken vår». Opplev rå, upolert energi av den amerikansk rootsmusikk når Merrytwang spiller under Countryfestivalen.
FREE BEER(N)  
Bandet Free Beer kommer fra Gudbrandsdalen og spiller musikk som ligger nært deres egne røtter; irsk og folkerock. Vokalisten i bandet kommer fra Irland og heter Brendan McKeever. Han spiller også akustisk gitar og mandolin. Ellers består bandet av Anne Ragnhild Leren fra Dovre som er norgesmester i gammeldansmusikk, Ole Christian Ulen fra Otta, Anders Belle-Thysell fra Lesja og Runar Tullut fra Otta. Free Beer sørger for fest, moro, og hæla i taket. Bandet setter stemningen fra første tone, så her er det bare å innta dansegulvet!
Harlekin (N)  
Harlekin ble etablert for seks år siden, og har turnert rundt omkring i Midt-Norge. I 2012 ble deler av besetningen skiftet ut, og bandet fikk med seg Grete Bogen på vokal. Harlekin er et countryband som bør høres, og ikke minst oppleves. Medlemmene har lang fartstid innen musikk, og de legger stor vekt på å ha et allsidig repertoar.
Doggone Honkabillies (GB)  
The Doggone Honkabilly Band har spilt på mange arenaer over hele Storbritannia og Europa. Flere musikkfestivaler og show har hatt besøk av dette bandet de siste årene. Om du liker femtitallsstil, honkytonk, og rockabillymusikk, vil dette bandet garantert lokke frem smilet i ansiktet ditt. Stjerner som Elvis, Johnny Cash og Hank Williams har dannet grunnlaget for både lyd og karakter hos guttene i dette bandet, men bli ikke overrasket om du hører påvirkninger av mer moderne artister også. Vi gleder oss!

Artister som var her i 2013

VASSENDGUTANE (NO)  

Vi er stolte over å få Vassendgutane tilbake til Skjåkøygarden. Sist det populære festcountrybandet fra Ørsta spilte i Skjåk var under countryfestivalen i 2008. Vassendgutane har fått æren av å åpne årets festival fra hovedscenen torsdag kveld. Vassendgutane har gjort stor suksess som konsertband rundt omkring i landet med sin uhøytidelige og humoristiske vri på countrymusikken, og av slagere kan nevnes «Ungkar med dobbeltseng», «Granada» og «Silikon i tatti». I april i år ga/gir bandet ut nytt album, og det er ventet både nytt og gammelt på repertoaret når vestlandsbandet inntar festivalarenaen. Her blir det garantert liv!

LANCE MILLER (USA)

Lance Miller kommer fra en musikalsk familie. Han er en dyktig gitarist, vokalist og låtskriver som har sunget siden han var fire år, spilt inn sin egen musikk, og spiller med sitt eget band. Miller har gjort stor suksess som demo-sanger i Nashville i mange år, og på fritiden skriver han stadig på nye låter for å utvide sitt allerede brede repertoar.

Lance Miller sin musikk, er uten tvil tradisjonell country, og vi gleder oss til å se dette fyrverkeriet av en countryartist på scenen under årets countryfestival.

TOO FAR GONE (NO)

Too Far Gone er omtalt som ett av landets beste countryrockband. Bandet ble etablert i 1993, men slo for alvor gjennom i 1998 med hiten «Zetor’n». I år fyller bandet 20 år, og i den anledning har de lagt ut på en omfattende jubileumsturné. Countryfestivalen i Skjåk er ett av stoppestedene, og vi gleder oss til å få besøk av de spreke jubilantene. Too Far Gone har så langt gitt ut ti singler og syv album og dette blir utgangspunktet for repertoaret når countryrockbandet gjester Skjåk. Her blir det liv!

STEFFEN JAKOBSEN  
Norges nye Country stemme kommer til Skjåk.
På tampen av artist bookingen er vi så heldige å kunne presentere Norges nye Country stemme, Steffen Jakobsen fra Idol 2013. Steffen er blitt meget populær for sin dype country sound, og har siste uken hatt en veldig stor oppmerksomhet i landets media.
Det er en stor glede for oss å kunne ønske Steffen Jakobsen velkommen til årets Country Festival i Skjåk 2013.
Mere omtale kommer snart.
HARALD THUNE

Harald Thune er en solid renommert og hardtarbeidende kvalitetsartist. Han spiller tradisjonell countrymusikk blandet med mer rocka musikk, og har i en mannsalder vært et høyt verdsatt navn i musikerkretser, og hos sitt trofaste publikum. Harald Thune spiller i hovedsak egne låter, men er også kjent som en eminent tolker, da spesielt av Johnny Cash. Thune har en helt sjelden spilleglede krydret med en utmerket teft for den gode låten. Dette gjør han til en veldig severdig konsertopplevelse. Her er det bare å lene seg tilbake og la Harald Thune vise frem solsiden av cowboykultur!

JONNI HARMS

Det er med stor glede vi har navnet Joni Harms på årets liste over artister. Denne vakre countrystemmen fra USA er ikke fremmed for suksess. Harms har vunnet flere musikkpriser og i 2003 ble hun kåret til årets kvinnelige vokalist av Western Music Association.

Joni Harms signerte sin første platekontrakt i 1990, og har gitt ut flere studioalbum. Hun har også flere singler bak seg. Joni Harms er spesielt godt kjent i Europa, Storbritannia og Australia hvor hun har hatt mange vellykkede turneer. Nå kommer hun altså til Skjåk, og vi gleder oss til å ta i mot denne country-kvinnen som garantert vil innfri forventningene.

GUNSLINGERS

Gunslingers er et norsk pop-countryband med rot i bygda Nordheimsund i Hardanger. Bandet startet sin karriere i 2008, og på et par år ble de ett av de mest ettertraktede bandene på landets festivaler. Bandet har så langt gitt ut tre album, og de kommer med sitt fjerde album i løpet av 2013. Gunslingers er kjent for stor allsangfaktor, godt sceneshow og store mengder med humor. De fleste tekstene til bandet er på Hardanger-dialekt, og er skrevet av vokalist Frode Måkestad. Dette populære bandet har helt klart kommet for å bli!

HAWK CHRISTENSEN

På 1970-tallet gjorde mange countryartister opprør mot det som på den tiden ble kalt for «Nashville-sound», og det som ble kalt for «the outlaw movement» ble en egen sjanger innen countrymusikken. Hawk Christensen er en viderefører av outlaw-country, og hans røffe og rufsete stil med tung bass og hylende gitarer har gitt ham en helt egen sound. Med høy energi på scenen leverer han et outlaw-show du ikke har sett maken til, der han kombinerer kjente og kjære countrylåter med sine mange egenskrevne låter.

Hawk er født i 1987 og er uten tvil det nye stjerneskuddet innen norsk country.

SIVERT BJØRDAL

Sivert Bjørdal er en gjenganger på Countryfestivalen i Skjåk. Han har spilt hos oss en rekke ganger, og er stadig like populær. Han er tro mot sin musikalske overbevisning, og har et trofast og dedikert publikum som vet å sette pris på en flott sanger og artist. Sivert Bjørdal har over 20 år bak seg som countryartist, og har gjennom årene gjestet en rekke festivaler i Norge. Han er også kjent utover landegrensene. Det er alltid stinn brakke når Sivert entrer scenen i Skjåk, og han er en garanti for den gode musikken og den gode stemningen. I år kan du også oppleve Sivert på dag tid på Green Hills.

MIKE & THE STRANGERS

Country-, rock-, og bluesbandet Mike & The Strangers spiller coverlåtene til de klassiske countrylegendene, men også eget materiale. Bandet ble stiftet i 2006, og har på kort tid gjort seg til et populært navn på de større scenene i Skandinavia. Bandet har gitt ut flere album. I 2006 og 2010 ble Mike & The Strangers kåret til Sveriges beste band innen kategorien Pure Country.

TERJE IVERSEN  

Terje Iversen er kjent for å skape god stemning i enhver anledning. Han er født i 1970 og har vokst opp med god, tradisjonell countrymusikk. I ung alder ble han påvirket av sine foreldre, og allerede i niårsalderen fikk han sin første gitar. Repertoaret til Terje Iversen består av coverlåter fra kjente og kjære countryartister som Alan Jackson, Marty Stewart, Buck Owens, George Strait og Johnny Cash. Vi vet at Terje Iversen vil sørge for god stemning også under årets countryfestival. En god nyhet er at Terje har "realease" på sin debut CD nettopp hos oss på Country Festivalen i Skjåk.

RITA & STÅLE BAND

Rita & Ståle er en duo fra Gudbrandsdalen som spiller variert dansemusikk. Med variert menes en blanding av country, gammeldans og dansemusikk. Målet til duoen er at dansefoten skal gå konstant etter musikk som de fleste gjenkjenner, med slagere fra 50-tallet og frem til i dag. Nå har duoen fått med seg flere dyktige musikere og kommer på countryfestivalen som "reinspikka" country band. Vi gleder oss til å høre hva Rita & Ståle Band har å by på.

THE DOGGONE HONKABILLIES

Flere musikkfestivaler og show har hatt besøk av dette bandet de siste årene. The Doggone Honkabilly Band har spilt på mange arenaer over hele Storbritannia og Europa. Stjerner som Elvis, Johnny Cash og Hank Williams har dannet grunnlaget for både lyd og karakter hos guttene i dette bandet, men bli ikke overrasket om du hører påvirkninger av mer moderne artister også. Om du liker femtitallsstil, honkytonk, og rockabillymusikk, vil dette bandet garantert lokke frem smilet i ansiktet ditt!

DOWNTOWN RAMBLERS

Det svenske bandet Downtown Ramblers karakteriserer selv musikken sin for «nordic urban bluegrass». Deres musikk er basert på tradisjonell bluegrass med påvirkning fra alle typer musikk, inkludert svensk folkemusikk, pop, og jazz. Downtown Ramblers ble etablert i 2005 og vant i 2007 den svenske Bluegrass-VM i Sälen. På bakgrunn av dette tok det for alvor av for bandet. De har gjestet nesten alle de store country- og bluegrassfestivalene i Sverige. De har også gitt ut flere album og gjør stor suksess med sine låter.

DEL RIO RAMBLERS

Dette bandet fra Storbritannia ble dannet sommeren 2009, og er gjennomstyrt av tradisjonell honky tonk-, country-, rockabilly- og hillbillymusikk fra 40- og 50-tallet. Det britiske bandet har helt siden starten servert publikummere full energi der de har vært, og de talentfulle musikerne har et repertoar som blander originalt materiale med sanger gjort kjent av Hank Williams, Ray Price, Curtis Gordon og Ferlin Husky. Siden de startet i 2009, har Del Rio Ramblers allerede rukket å spille inn konsert for BBC, spilt på Storbritannias største musikkfestival, vært på flere turneer i Europa, og gitt ut album.

Country Festivalen Skjåk - e-post: post@countrynorway.com Tlf. 90087038